Sałatka żydowska jak prosta tak smaczna

Kiedyś jadłam w barze sałatkę. Wiedziałam, że są tam ziemniaki i jajka. Bardzo mi smakowała. Potem jakoś mi się zapomniała. Przed kilkoma dniami spotkałam ją w Kuchni Joli. Troszkę w niej, jak to ja, narozrabiałam i oto efekt. Jest bardzo prosta, składa się zaledwie z czterech składników a pyszna i co najważniejsze, szybka do zrobienia.

Sałatka żydowska
4 średnie ziemniaki
4 jajka
1 mała cebulka
sól, pieprz mielony

2 łyżki majonezu



Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, a jajka na twardo. Cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę. Ziemniaki i jajka obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyłam, wymieszałam, doprawiłam. Wymieszałam z majonezem. Gotowe. Najlepsza po leżakowaniu w lodówce.


Komentarze